logo.png

Baharatlar Geri Dön

Acı toz biber

Acı ve tatlı taze biberlerin kurutulup ...

Detay

Adaçayı

Ballıbabagillerden kokulu bir bitkidir

Detay

Anason

Anayurdu Mısır olan anason...

Detay

Ardıç

Kozalaklılardan, yaz, kış yapraklarını dökmeyen ...

Detay

Beyaz toz biber

Karabiberin dış kabuğu alınmış ve öğütülmüş olanıdır. 

Detay

Biberiye

Küçük, kalınca, ensiz ve kokulu ...

Detay

Cevz-i bevva

Sıcak bölgelerde yetişen bir ağacın bir yemişidir. 

Detay

Çemenotu

Sert, kahverengimsi sarı renkli bir tohumdur. 

Detay

Çörekotu

Çöreklerde ve ekmeklerin üzerine pişirilirken serpilir. Salatalarda da çörekotu kullanılabilir.

Detay

Defne

Çeşitli balık, et, kümes ve av hayvanlarının ...

Detay

Dereotu

Maydanozdan sonra en çok kullanılan taze ot.

Detay

Dolmalık fıstık

Özellikle dolma içlerinde kullanılır.

Detay

Fasulye otu

Özellikle kurufasulye ya da ...

Detay

Frenk Fesleğen

Nanegillerden tropik kökenli bir ot.

Detay

Frenk Maydanoz

Yerli maydanozun kıvırcık yapraklısı.

Detay

Hardal

Bu bitkinin tohumu un durumuna getirilir ve ...

Detay

Haşhaş tohumu

Haşhaş bitkisinin tohumudur.

Detay

Hintcevizi

Bir diğer adı müskattır...

Detay

Kerbel

Bir maydanoz türüdür. 

Detay

Kimyon

Genel olarak toz halinde kullanılmaktadır.

Detay

Köfte baharı

Köftelerde kullanılır.

Detay

Kırmızı tatlı toz biber

Tatlı kırmızıbiberlerin kurutulup toz haline...

Detay

Köri

Kimyon, biber, zerdeçal, kişniş, karanfil ...

Detay

Kuşüzümü

Pilav, dolma içleri ve bazı tatlılarda kullanılır.

Detay

Maydanoz

Her türlü salata ve yemekte kullanılır.

Detay

Melisotu

Salata veya taze meyveler ile kullanılır.

Detay

Mercanköşk

Kekiğe çok yakın bir ottur.

Detay

Nane

Çorbalardan sebzelere kadar birçok ...

Detay

Pembebiber

Özellikle soslarda, et ve balık yemeklerinde kullanılır.

Detay

Safran

Safran, kullanıldığı yemeğe sapsarı bir renk verir.

Detay

Tere

Bu bitkinin yaprakları genellikle salata olarak yenir. 

Detay

Zerdeçal

Yaprakları sivri uçlu, çiçekleri sarı renkte bir bitkidir.

Detay